Friday, September 09, 2005

En stilla undran

Vem f-n har designat plåtcontainrarna man ska stoppa in sitt returpapper i?? Jag är övertygad om att de är nåt slags practical joke från en uttråkad industridesigner. Det går ju bara att stoppa in en DN i taget. Kul, skitkul.

Mor är rar

Ukrainas fd premiärminister Tymosjenko, hon med flätorna, är 45 år och har ett barn berättar DN idag. Hur gammal president Jusjtjenko eller den blivande premiärministern Jekhanurov är förtäljs dock inte, inte heller hur många barn herrarna har.

Wednesday, September 07, 2005

Reflektioner från en kassakö

Besökte mataffären i morse. En dam tilltalade oss i kassakön och kallade flera gånger sonen för "hon". Säkerligen för att han hade en röd body och en solhatt med nyckelpigor på. Det vet ju alla att bara tjejer kan ha kläder dekorerade med nyckelpigor. Hujeda mig, tänk om pojken nu blir homosexuell damfrsör!? Det vore ju i och för sig jättebra med tanke på hur jag ser ut i håret.
Det är verkligen ingen stor grej för mig om sonen tros vara flicka - det är ju faktiskt inget fel på att vara det. Däremot blir jag förvånad över att rött så tydligt tycks signalera tjej. Hade han haft rosa ballerinaklänning och rosett i håret kunde jag möjligtvis förstå att man gissade på att det var en flicka. Men en röd timberland-body och en solhatt med nyckelpigor? Det är inte mycket svängrum i könsrollerna, framför allt inte för bäbisar!

Vad damen ville oss? Ännu en av dessa bäbispoliser. Finns det verkligen så många av dem, eller är det jag som framstår som en så hemskt dålig mamma? Nästa tant som kommer med goda, oönskade råd löper hög risk att få en begagnad blöja i huvudet. Ska börja spara på dem nu.

Thursday, September 01, 2005

Minns ni Leroy?

Igår på t-banan kom det in en kille som såg ut precis som Leroy i Fame. Det tänkte jag direkt: "han ser ut som Leroy i Fame". Sen började jag fundera på hur minnet fungerar. Hur länge sedan var det Fame gick på tv? 20 år sedan? Ändå kommer jag ihåg inte bara hur en av rollfigurerna såg ut, utan även vad han hette. Jag minns inget om aktiebolagslagen, jag har inte lärt mig makens nya mobilnummer och jag glömmer hela tiden bort hur det är man programmerar videon. Men jag minns Leroy i Fame.

Och för er som inte minns: klicka här

Abstinens!

Vår tv är trasig och har så varit i drygt en vecka. Väntar ivrigt att tv-reparatören ska ringa och säga att nu kommer han och installerar det lilla kort som han skickat på lagning. Vore man en fin och kultiverad människa skulle man säga att "oh så skönt att vara utan tv ett tag". Det säger inte jag. Jag säger "Ahhrrrggghhh¤%&/#¤!!!!!". Jag har svårartad abstinens. Inte i första hand efter nyheter, dokumentärer och fina långfilmer. Nejdå, sådana behov kan man få tillfredsställda genom P1 och böcker. Jag saknar Dr Phil! Jag saknar eftermiddagskomedierna. Jag saknar alla de säsongsstarter som går av stapeln nu. Jag orkar inte längre läsa tv-programmen i tidningen, det smärtar allt för mycket. Känner mig som Askungen som står och suckar "vad är väl en bal på slottet..", fast i mitt fall är det mera "vad är väl en veckas Dr Phil-avsnitt..". Snälla snälla tv-reparatörsprinsen - kom snart med sko.. jag menar tv-kortet!