Thursday, May 22, 2008

Jodå, vi har det lugnt och skönt

Måhända att det i framtiden kommer att kännas ganska praktiskt att endast ha tre dagar mellan sina barns födelsedagar. Men just i år var det lite småstressigt faktiskt. Man kan inte gärna säga till en treåring som räknat dagarna till sin födelsedag sedan strax efter jul att vi firar en annan dag. Det var ju just den 21 maj som makerats med en klistermärksnyckelpiga i almanackan! Så visst, in med övernattande besökare, bjud in den mer närboende delen av släkten, förbered glasstårta föreställande brandbil (och i förberedelserna ingick bla att lokalisera färdig pepparkaksdeg att köpa så här i slutet av maj samt att baka bokstäver och brandbilsstege av denna), städa, stryka en bautaduk bara för att upptäcka att den har en jättestor fläck i ena ändan som måste dukas över på något kreativt sätt, laga mat till de övernattande gästerna, duka fram, duka av, duka bort, duka runt, leka affär med födelsedagsbarnet, förevisa kolonilotten, plocka blommor till dagistanterna och därimellan sköta om sin tre dagar gamla bäbis. Phu.

Som pricken över i hölls dagis vårfest idag och för första gången på åtskilliga veckor sov sonen längre än till klockan sex. Klockan kvart över sju vaknar jag själv och inser att vi har en timme på oss att göra hela konkarongen i ordning och ta oss till dagis. En timme kan ju låta rätt mycket, men när det handlar om att få i en trotsig treåring frukost, amma och få på kläder på en fyradagars bäbis som bara vill ligga i famnen och snutta, göra fyra små små nätta blombuketter av blommorna vi plockade dagen innan (ok, sonen plockade fyra blommor med tvåcentimetersstjälkar, jag resten), stryka sonens skjorta (vilket maken gjorde medans hans svärmor står bredvid och säger 'nej men ser man på en man som stryker!' eller nåt liknande idiotisk) få de övernattande gästerna, som är vana vid en behaglig pensionärstillvaro där man dricker morgonkaffe i godan ro och pratar om väderutsikterna för dagen att inse att nu är det småbråttom - och om de ska hinna med båten efter dagiskalaset måste de packa NU, ja då är inte en timme så hemskt mycket.

Vårfestens uppträdanden var bedårande som vanligt. Vi önskade båda att få spela den sovande hunden i tant gredelin-sången.

4 Comments:

Blogger steffanie said...

Åh herregud! Ska man inte ta det lugnt när man är nyförlöst? :-) Hälsa hela familjen!

23 May, 2008 09:57  
Anonymous Anonymous said...

Jo, enligt böckerna, men vi tyckte det var lite osporstligt. Nu ska vi i alla fall ta det jättejättelugnt hela helgen! Knappt kånka några gamla järnspisar alls.

23 May, 2008 13:57  
Blogger steffanie said...

Bra!!! Men om du kommer i närheten av en dator, kan du inte mejla en bild på underverket??? :-)

23 May, 2008 20:14  
Anonymous Anonymous said...

Du måste ha varit totalt hög av alla hormoner efter förlossningen för att orka med en sån dag!!
Ta det lite lugnt nu och ha det så gott!
Ngt namn än?
Kram
Eva

26 May, 2008 15:49  

Post a Comment

<< Home